2010 m. rugsėjo 5 d., sekmadienis

Grybų ruošimas žiemai

Marinuoti grybai
Grybus vandenuke paverdame 10-15 min. Ir tada daromės marinatą.
1 litrui vandens reikės: 2 šaukštų druskos, 2 šaukšto acto, 3 šaukštų cukraus, keletos lapelių lauro ir keleto pipirų žirnelių.
Iš visų ingridiantų (išskyrus actą) išverdame marinatą. Jam užvirus pilame actą ir suberiame grybukus. Paverdame apie 5-10 min. ir dedame į indelius, užsukame ir padedame žiemai.
Čia beveik viskas ką surinkome

Marinuojame tik tvirtesnius grybus, o likusius šiek tiek apverdame, atvėsiname, sudedame į nedidelius maišelius ar dėžutes ir dedame į šaldymo kamerą. Išėmus užteks apkepti ir skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą